Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ZWO ASI294MM Pro kamera-szett (EFW7x36II+LRGB+SHO+OAG)

1.041.500 Ft (820.079 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Érdeklődj!
Várható kézbesítés ha szállítható a termék: 2022. július 04.
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: 5_ASI294MMPKIT
ZWO ASI294MM Pro hűtött monokróm kamera + EFW7x36 II szűrőváltó + ZWO 36 mm LRGB-SHO szűrők + ZWO OAG
Nem értékelt
Jótállás: 3 év (Gyártói garancia:1 év)

Leírás és Paraméterek

ZWO ASI294MM Pro kamera-szett (EFW7x36II+LRGB+SHO+OAG)

ZWO ASI294MM Pro hűtött monokróm kamera + EFW7x36 II szűrőváltó + ZWO 36 mm LRGB-SHO szűrők + ZWO OAG

Az ASI294MM Pro hátsó megvilágítású (back-illuminated), 4/3” formátumú, 14-bit ADC monokróm CMOS kamera 4.63um méretű pixelekkel. Ez a mono változata az ASI294MC Pro-nak, mely az egyik legnépszerűbb színes kamera a ZWO kínálatában. A kamerának nagyon nagy, 66000 e-  a full-well-je, így nagyon magas dinamikatartomány is jellemzi. A felbontása 4144x2822 pixel, ami 11,7 Mp-t jelent.

A kvantum hatásfoka is nagyon magas, körülbelül 90%-nál tetőzik az érzékenység, mely nagyon alacsony kiolvasási zajjal párosul. Így ez a kamera kiváló választás a közepes méretű monokróm változatok közül.

14-bit ADC és 13 fényérték dinamika tartomány
Az ASI294MM Pro a színes változathoz hasonló paraméterekkel rendelkezik.  Mindkét modell AD konvertere 14 bit-es, magas 13 fényértékű dinamikatartománnyal rendelkeznek, mely még az ASI1600MM Pro kameránál is jobb.

Hátsó megvilágítású érzékelő
A hátsó megvilágítású CMOS érzékelő érzékenyebb és kisebb zajú, mint a hagyományos "első" megvilágítású változatok. Ezek nagyon fontos paraméterek a képminőség javításában. Emellett megmaradnak a CMOS kamerák egyéb előnyei, a nagyon gyors működés/kiolvasás és alacsony fogyasztás.

A hagyományos első-megvilágítású szenzorok felépítésénél a kiolvasó elektronika a fotó érzékelő tranzisztorok felett helyezkednek el, így a nagyobb érzékenységet úgy tudják elérni, hogy mikrolencséket használnak a felső rétegen, és úgy fókuszálják a fényt az alsó fotódiódákba. Ennél sokkal jobb megoldás a hátsó megvilágítású technológia, melynél a fotódióda és a kiolvasó elektronika elhelyezkedése fordított, így a fény első körben éri a fotódiódát, így egy-egy dióda fizikai mérete nagyobb lehet, így több fotont (elektront) tud tárolni (magas full-well) több fényt tud hasznosítani (magas QE) és tisztábban tud kiolvasni (alacsonyabb kiolvasási zaj). Így összességében egy sokkal jobb hatásfokú szenzor a végeredmény.

Kamera teljesítmény
Magas full-well kapacitás, alacsony kiolvasási zaj, széles dinamikatartomány.

Az ASI294MM Pro kamera nagyon magas 66387e- full well kapacitása a legjobbak között van az ASI kamerák sorozatában. Ez és a nagyon alacsony kiolvasási zaj lehetővé teszi a nagyon széles, mintegy 13 fényérték dinamikatartomány elérését.

Ha a gaint 120-ra állítjuk, a mágikus HCG (high gain mode) bekapcsol, és a kiolvasási zaj nagymértékben lecsökken, egészen 2e- alá (akár 1.2 elektronig gain-től függően), miközben a dinamikatartomány nem csökken.

Kapcsolható Bin1 mód
Az ASI294MM Pro speciális kamera, mivel a Sony szenzor eredetileg 47Mp-es felbontású. A ZWO eredetileg ezt a szenzort Bin2 módban használja, ám frissítéssel megoldotta, hogy igény szerint kihasználható legyen a teljes szenzorfelbontás. Szoftveresen így már kapcsolható a Bin1, így a pixelméret 2,3um-re vált és a képméret 47Mp lesz.

Bin1 mód (kapcsolható): 12bit ADC, 2.3um pixelméret, 47 megapixel, 8288*5644 képfelbontás, 14k full well kapacitás. Bin1 módot csak akkor érdemes használni, ha a kicsi pixelméretet ki tudjuk használni és a felbontás számít. Rövid fókusz, kiváló optika, kiemelkedő légköri nyugodtság esetén. Ugyanakkor számolni kell azzal, hogy dinamikát és bitmélységet vesztünk.
Bin2 (alap mód): 14bit ADC, 4.6um pixelméret, 11.7 megapixel, 4144*2822 képfelbontás, 66k full well kapacitás. 

Megbízható mechanikai felépítés
4 db csavar rögzíti a szenzor kamra fedlapját. A szenzor előtti üreg szigetelt, a párás levegő nem juthat be oda, mert különben a hűtött érzékelő azonnal lepárásodik. A ZWO megoldása erre a szigetelésre megbízható, hosszú időn át működik, így párásodással jó ideig nem kell számolni. A szenzor ablakán levő fedőüveg kívülről sem fog párásodni még a legpárásabb körülmények között sem.

QE érték
A ZWO legújabb BSI (backside illuminated type) mono kamerája, az ASI294MM Pro -nak nagyon mgas a kvantum hatásfoka (Quantum Efficiency), ami nem csak a színes változatnál, hanem az ASI1600MM Pro kameráénál is jóval magasabb. A szezor pixelei a ráeső fény kb. 90%-át hasznosítják, elektronná alakítják, ami nagyon magas érték

Kétfokozatú TEC hűtés: Nagyon alacsony sötétzaj
Az ASI294MM Pro kétfokozatú Peltier hűtést használ, amivel a CMOS hőmérsékletét 35-40C fokkal a környezeti levegő hőmérséklete alá tudja hűteni. Ez nagymértékben csökkenti a sötétáramot, így a hot-pixelek mennyisége és erőssége is kiemelkedően alacsony. Ezen segít még az egyedülálló technológia, így pl -20℃-on a sötétáram 0.0022e/s/pix, amely szinte teljesen elhanyagolható mértékű. Ez különösen a hosszú expozíciójú keskenysávú felvételeknél fontos. A kamerának külső 12V-os tápforrásra van szüksége, hogy a hűtés működni tudjon. A javasolt minimum teljesítmény 12V, 3A stabilizált tápegység (5.5x2.1mm tápcsatlakozás, center pozitív), vagy lithium akkumulátor, 11-15V kimenettel.

USB3.0 & 256M DDR3 memória
Az ASI294MM Pro USB 3.0 szabványú interfésszel van ellátva. A stabil és biztonságos adatletöltést emellett a beépített 256MB (2Gb) DDR3 memória is segíti. Hosszabb kamerázás közben ez stabilizálja a letöltést és segít a képkockák vesztését. Továbbá a memória jelentősen csökkenti az amplifier glow (befénylés) kialakulását, amely az alacsony sebességű kiolvasás/letöltés miatt válhat láthatóvá.

Jótállás 3 év (Gyártói garancia:1 év)
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Segítünk ha tanácstalannak érzed magad

60.000 Ft-tól ingyenes szállítás 1-3 munkanapon belül

Vedd részletre Cetelem On-line vásárlással

Válassz kényelmed szerint szállítási és fizetési módot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatok