Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Távcsövektől a mikroszkópokig: Karácsonyi ajándékötletek a Szolnoktávcső kínálatából

Az ünnepi időszak előtt sokan törjük a fejünket, hogy mit is ajándékozhatnánk szeretteinknek. A cél nem csak az, hogy meglepjük őket, hanem hogy valami igazán különlegeset nyújtsunk, ami a szívüknek kedves. Ha szeretteid és barátaid kedvelik az éjszakai égbolt szépségét vagy éppen a természet rejtett titkait szeretnék felfedezni, akkor egy távcső, teleszkóp vagy éjjellátó eszköz a tökéletes választás számukra. A következőkben segítséget szeretnénk nyújtani nektek, hogy mivel tehetitek emlékezetessé az idei ünnepet.

Ezeket ajánljuk Karácsonyi ajándékként

Örök klasszikusok

SkyWatcher Evostar 90 (EQ2): A SkyWatcher Evostar 90 egy kiváló választás mindazok számára, akiket lenyűgöz a Hold és a bolygók megfigyelése, és olyan távcsövet keresnek, ami kielégíti ezen égitestek részletgazdag szemlélését. Ez a 90mm-es F/10-es Fraunhofer objektívvel felszerelt távcső a kis- és nagytávcsövek között álló modell, kiemelkedő teljesítménnyel párosítva megfizethető áron.

SkyWatcher Explorer 130 EQ2: Ezek a legnagyobb modellek, amiket a kistávcsövek között ajánlunk. Ez a teleszkóp a 114/900-as távcső megnövelt átmérőjű változatának tekinthető. EQ2 mechanikával kompletten ez a műszer a halvány objektumok megfigyeléséhez ideális. 114 mm-es társainál 30%-kal több fényt gyűjt össze ez a modell. Nagyon népszerű típus, sok amatőrcsillagász kezdő távcsöve. Fõképp a mély-ég objektumok megfigyelésében nyújt többet kisebb társainál. Mivel az átmérő nagyobb, így több fényt gyűjt be a távcső, ezért a halványabb égitestek megfigyelésében jelent nagy előnyt. Gömbtükrös modell, így kis és közepes nagyításokra ajánljuk igazán.

Gyerekeknek

Levenhuk Blitz teleszkópok: Azoknak az ambiciózus kezdő felhasználóknak tervezték, akik szeretnék felfedezni az univerzum összes titkát. Kiváló választás kis lakásba vagy utazáshoz. Rendkívül kompakt, egyszerűen kezelhető. A Levenhuk Blitz teleszkópok ideális választások a Hold, a Naprendszer bolygói, valamint a földi objektumok megfigyelésére. Ezen kívül fényes mélyég-objektumok is megfigyelhetők segítségükkel.

 

Mikroszkópok nem csak gyerekeknek

Levenhuk Rainbow mikroszkópok: Ezzel az eszközzel a biológia tényleg érdekes és hatékony lesz. A Levenhuk Rainbow mikroszkópok csodálatos karácsonyi ajándékok egy kíváncsi tinédzsernek, egy biológiát tanuló diáknak vagy egy laborban dolgozónak. A mikroszkópok alkalmasak kezdő szintű kísérletezésre és komoly kutatásokra is. Masszív és könnyen használható oktató mikroszkópok kísérletező készlettel, ami mindent tartalmaz, amelyre egy első mikroszkópos kísérlethez szükséges. Egyes típusok digitális kamerával felszereltek.

 

ED lencsés kétszemes távcsövek

A kétszemes távcsövek kiváló karácsonyi ajándéknak bizonyulnak abban az esetben, mikor a megajándékozott rajong a természet megfigyeléséért, madarak és távoli látványosságok nézegetéséért. És valójában melyik otthonban ne lenne hasznos egy távcső?

Az ED lencsés távcsövek között jó ár-érték arányúnak tekinthetők a Levenhuk Nitro távcsövek, melyek éles, tiszta és nagy felbontású képet adnak. A legapróbb részletek is tisztán láthatók messziről segítségükkel.

 

Népszerű Delta kétszemes távcsövek

A Delta Forest sorozata igen nagy népszerűségnek örvend a márka hazájában. A kiváló minőségű tetőél prizmák több rétegű fázisbevonattal ellátottak, anyaguk BaK4. Ezek biztosítják a természetes színeket és az éles képet. A távcsövek ideálisak kirándulásra, madárlesre és a természet szerelmeseinek. Párás, vizes körülményeknek is ellenállnak, hiszen a távcsövek vízállóak és páramentesek. A rendkívül széles látómező tovább növeli a megfigyelés élményét.  Kompakt méret, modern, tetszetős design.

Ár-érték arányban verhetetlen

Lacerta Explorer porro prizmás binokulár távcsövek: Kitűnő optika, széles látómező, kényelmes betekintés, masszív felépítés. A Lacerta Explorer binokulárok árkategóriájukban igen magas színvonalat képviselnek. A klasszikus forma porro prizmás elrendezésű, igen jó képminőségű optikát takar.  Ezen kívül mechanikailag is az átlagnál jóval stabilabb kivitelűek, így utaztatásra, rázkódásra sokkal kevésbé érzékenyek. Sőt a vízálló burkolatnak köszönhetően akár esőben is nyugodtan használhatjuk, nem fog beázni.

 

Éjjellátók, távolságmérők

A korai sötétedés miatt a vadászoknak kiemelkedő fontosságúvá válnak az éjjellátók és távolságmérők. Ezek a kifinomult eszközök nemcsak segítik a vadászokat az éjszakai sötétben való tájékozódásban, hanem lehetővé teszik számukra, hogy pontos távolságot mérjenek célpontjaiktól, amely nélkülözhetetlen az eredményes vadászathoz. Az éjjellátók képesek az éjszakai sötétségben is kiváló látást biztosítani, felfedezve a körülöttük lévő területet és segítve a vadászokat az éjszakai ragadozók, vagy a vadak felderítésében.

 

Ha szeretnél valami igazán emlékezeteset adni szeretteidnek, nézz szét webshopunk kínálatában és válaszd ki az idei év legkülönlegesebb karácsonyi ajándékát! Tekintsd meg extra ajánlatainkat is, ahol termékeink mellé egy hasznos kiegészítőt mellékelünk ajándékba.