Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lacerta 250/1000 Foto-Newton Edition 2021

1.128.599 Ft (888.661 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Érdeklődj!
Várható kézbesítés ha szállítható a termék: 2022. augusztus 17.
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: 5_FN25010c-new
Lacerta 250/1000 Foto-Newton Edition 2021 (Carbon-tube made in Germany, assembled in Austria)
Nem értékelt
Fókusz méret: 1000mm
Átmérő: 250mm
Jótállás: 3 év (Gyártói garancia:1 év)

Leírás és Paraméterek

Lacerta 250/1000 fotó Newton - Edition 2021
Egyedi építés, szendvics szerkezetes karbon cső, válogatott SkyWatcher optika, egyedi tükörtartók, extra matt belső, OctoPlus 8 csapágyas 2"-es fókuszírozó

Lacerta fotonewton - asztrofotózásra optimalizálva. Optimalizált Newton-távcső, mely ötvözi a csúcsminőségű jellemzőket a gazdaságos felépítéssel, ahol ez kompromisszumok nélkül lehetséges. Ki fényképez Lacerta Fotonewtonokkal? Michael Jaeger, Markus Blauensteiner, Jens Zippel, Herbert Walter, Rochus Hess, Michael Smith, Tommy Nawratil, Kohlman Péter. A korábbi változathoz képest jelentős megújuláson ment keresztül a távcső. Mi változott a 2021-es kiadásban?

Az új Lacerta fotónewtonok a következőket kapták: Új tervezésű 9 pontos főtükörtartó, a leszorító karmok helyett egy darabból készült gyűrűs leszorító, a segédtükörtartó egy darabból CNC-n mart, a tubusgyűrűk hatszögletű CNC-vel készült darabok, a cső új, szendvics szerkezetű 5mm vastag karbon, méhsejt szerkezettel. Összeszerelve és egyedileg tesztelve Ausztriában.

A LACERTA fotónewtonok nem kompletten érkeznek Távol-Keletről. Ausztriában főleg Ausztriából, Németországból, Magyarországról, Kínából, Japánból és Tajvanról érkeznek. Végső soron Péter felelős az összes alkatrész precíz illesztéséért, az OctoPlus fókuszírozó beállításáért és a stabil összeszerelésért. Minden példányt finoman beállít, és az optikai minőséget műcsillaggal tesztelik 40 méter távolságból. A teszteket végül Tommy Nawratil optikai szakértőnk értékeli. szereli össze őket Peter Kohlmann műhelymesterünk, melyek

A karbon cső Németországban, 5 mm vastagsággal szendvics szerkezetben készül, így igen stabil, mégis nagyon könnyű. A csövek fehérre vannak festve, így a termikus stabilitása sokkal jobb, mint egy fekete távcsőé. Éjszaka ugyanis így sugározza ki a legkevesebb hőt felfelé, és az alulról a talaj által kisugárzott hőt a legkevésbé nyeli el.

A főtükörtartót Bécsben tervezte Christopher Teppan és Peter Kohlmann. Ezt optimalizálták a Finite Elements és a Plop segítségével, melyet több éves önfeláldozó tesztelés is segített, többek között a namíbiai csillagos ég alatt. A legfontosabb tulajdonságok: Precízen elhelyezett 9 pontos alátámasztás, a leszorítókarmok okozta optikai interferencia kiküszöbölése pedig egy teljes fém, körkörös CNC gyűrűs leszorítóval valósul meg. Lehetőség van a fűtükör és segédtükör közötti távolság egyéni beállítására (ha valaki módosítani szeretné a fókusz helyzetét más tartozékoknál).

OctoPlus fókuszírozó: Maximális stabilitású 2"-es kihuzat, amely már a 3. generációját éli, melyet Peter Kohlmann fejlesztett és épített. A kómakorrektort a mozgórészben lévő csúszóillesztés tartja stabilan a helyén, tengelyben. A G. Perger (Magyarország) által tervezett és általunk továbbfejlesztett CenterLock szorító több kg-os terhelés mellett is biztonságosan tartja a felszerelést. Ha azt mondjuk, hogy "stabil", az nem azt jelenti, hogy "kicsit stabilabb, mint más fókuszírozók", hanem VALÓBAN stabil. Teszteltük az oldalirányú hajlító erőket és a minimális eltéréseket, és az eredmények magukért beszélnek. Az OctoPlus fókuszírozó a LACERTA MFOC motorfókusszal 1 mikronos reprodukálható fókuszpontosságot tud, de jól használható a ZWO EAF fókuszmotorral is.

Vásárlói visszajelzés:Rochus Hess: "A fókuszáló valójában nagyon stabil, és a korrektor tökéletesen illeszkedik a fókuszálóba, nem ígértél túl sokat" Bernd Weinzierl: "Tommy, imádom ezt a részt!!! Tökéletes rögzítés, nincs billenés, nincs eltolás, hogyan tudtam volna meglenni az Octo nélkül???"

Belül velúrral bélelt cső – feketébb nem is lehetne. A karboncsövek belseje teljesen fekete velúrral bélelt. Egyetlen (megfizethető) festéknek vagy más anyagnak sincs ilyen magas elnyelési együtthatója a súroló fény mellett. A velúr ugyanakkor szigetelő pufferrétegként is szolgál a csőfal és a belső levegő közötti hőcseréhez, és tovább csökkenti a fehér karboncső okozta, amúgy is alacsony tube seeinget. A páralecsapódásra is jó hatással van, hiszen először azt felszívja a velúr, és a cső így szárazabb marad, mint egy hagyományos festés esetében.

Segédtükör és tartója: oldalt feketére festve és acél alátéttel. A segédtükörtartó precíz imbuszcsavarokkal állítható, melyek acél felületen támaszkodnak, így a beállítás finoman és precízen történhet. Az acél alátét megakadályozza, hogy a csavarok hegyei belefúródjanak a támaszkodó felületbe, ami az olcsó megoldásoknál gyakran beállítási problémákhoz vezet.  A póklábak vastagok, tömör anyagból egy darabból vannak kimarva. Így a tartolábak szöge és beállítása teljesen precíz, a csillagok diffrakciós képe mintakönyv szerű lesz. Továbbá a stabil felépítésnek köszönhetően a távcső jusztírja nem változik a horizonthoz közel és zenit közeli állások között. A póklábakkal egy anyagból álló véggyűrű egyben a karboncső és a kihuzat merevítését is biztostja.

CNC mart tubusgyűrűk - csak Lacerta logóval!
A hatszögletű tubusgyűrű pár is tele van ötletekkel. Lehetővé teszik sínek rögzítését alá, fölé és 4 másik pozícióba (teljesen kompatibilis a LACERTA MODULAR rendszerrel). Alul-felül több M6-os menet található, ezek oldalt átfúrhatók. Egy apróság, amely érdekes lehet: A Lacerta tubusgyűrűkből semmi sem lóg ki (még a szorítócsavarok sem), ahová éjszaka fotózás közben beakadhatna egy kábel. Viszont az előre befúrt M6-os furatokba kívánság szerint tartozékokat lehet rögzíteni, vagy akár kábelvezetőt lehet elhelyezni.

A LACERTA photo newton backfókusza 55 mm-rel van a CentrLock 2"-es teteje felett, így a SkyWatcher F/4 kómakorrektor, vagy egyéb 2"-es korrektorok is jól használhatóak. A távcső emellett vizuálisan is jól használható. Erre a célra a kómakorrektorokra akár okulárhüvely is felszerelhető (M48nM54p508). Kómakorrektor nélküli vizuális megfigyeléshez viszont egy hosszabbító toldatra lesz szükség. Ha fotózáshoz a fókuszpozíció nem passzol, eltávolítható egy 12 mm-es hüvely az OctoPlus kihuzat felső részéből, vagy akár még be is toldható tetszőleges mennyiségben (Octo60plus12mm).

Paraméterek:

  • Tömeg: 13,6 kg OTA
  • Hosszúság: 915 mm
  • Átmérő: 283 mm a középső részen, 289 mm a végeken
  • fókuszpont magasság a távcső faltól: 142 mm
  • segédtükör mérete: 82mm
  • 100% megvilágított látómező az F/4 korrektorral: kb. 15 mm
  • Tüköranyag: Pyrex, a teljes rendszernek gyakorlatilag nincs (vagy elhanyagolható mértékű) a fókusz változása a hőmérsékletváltozás hatására.

Fókusz méret 1000mm
Átmérő 250mm
Jótállás 3 év (Gyártói garancia:1 év)
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Segítünk ha tanácstalannak érzed magad

60.000 Ft-tól ingyenes szállítás 1-3 munkanapon belül

Vedd részletre Cetelem On-line vásárlással

Válassz kényelmed szerint szállítási és fizetési módot

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

További ajánlatok