Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Szállítás akár másnapra!
Szállítás akár másnapra!
Megrendelésed 1-3 munkanap alatt kézbesítésre kerül, akár személyesen is átvehető!
Szállítási lehetőségek
Szállítási lehetőségek
GLS CsomagPontra: 2.290 Ft, GLS Csomagautomatába: 2.290 Ft, Házhoz szállítással: 2.490 Ft, Személyes átvétel: 0 Ft
Fizetési lehetőségek
Fizetési lehetőségek
Utánvét, előre utalás, online bankkártya, Cetelem online részletfizetés, cégeknek Grenke lízing
Vásárolj 60.000 Ft felett és a kiszállítás INGYENES!

Mi SEGÍTÜNK NEKED ha tanácstalannak érzed magad!
Keress minket bizalommal! +36 30 591 6090
MAGUS Pol D850 polarizáló digitális mikroszkóp
1.999.990 Ft (1.574.795 Ft + ÁFA)
Menny.:db

MAGUS Pol D850 polarizáló digitális mikroszkóp

1.999.990 Ft (1.574.795 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Szállítható
Várható kézbesítés ha szállítható a termék: 2024. szeptember 18.
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: 4_83042
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A mikroszkóp objektumok polarizált és természetes fényben való vizsgálatára készült. Áteresztett fényben geológiai mintákat, a rekeszekben pedig anizotropikus, biológiai és polimeres mintákat vizsgálhat. Visszavert fény esetén – polírozott rekeszek egy polírozott oldallal. A polírozott rekeszek vastagsága változó, általában 5–10 mm-es. A mikroszkóppal akár 15 mm vastag, átlátszatlan objektumokat is vizsgálhat. A polarizáló mikroszkópok egy anizotropikus minta kettős törését alkalmazzák a képalkotáshoz. Amikor a síkpolarizált fény anziotropikus mintán halad át, két sugárba oszlik, és megváltoztatja a polarizáció síkját. Az analizátor a fénysugarak rezgését egy síkba és tengelybe tereli, ezáltal egyidejűleg jön létre destruktív és konstruktív interferencia a két hullámfront között. Az éles, kontrasztos kép színe megváltozik a tárgyasztal forgásakor. A mikroszkóp objektívjei nem terhelik a szemet. A közbenső cső tartja meg az analizátort és a Bertrand-lencséket, illetve azon található a kompenzátorok rekesze. A mikroszkóp a kristálytan, a kőzettan, az ásványtan, a kriminológia, az orvostudomány, illetve más tudományágak területén alkalmazható.

Digitális kamera

A MAGUS CBF70 egy 21 MP-es felbontású, 4/3' érzékelővel rendelkező tudományos kamera világos látóterű mikroszkópos technikához.
A kamera 5280x3954 képpont felbontású, realisztikus képet ad. A kamerát 4x, 10x, 20x és 40x objektívekkel érdemes használni. Kis nagyítású objektívekkel történő munkavégzés esetén a kamera segít, hogy Ön a finomabb részleteket is megláthassa.
A videó a maximális felbontáson 17 képkocka/mp (fps) sebességgel kerül rögzítésre. Ez elegendő a mikroszkóp fókuszának a beállításához.
A felbontás csökkentésekor a sebesség 56, 67 és 192 képkocka/mp-re növekszik. A képkockák közötti átmenetek lágyabbak lesznek, a kamera pedig a minta legkisebb mozgását is észre veszi. Ezek az üzemmódok alkalmasak osztálytermi bemutatókhoz, gyorsan változó folyamatokról készülő videók rögzítéséhez és mozgó minták megfigyeléséhez.
A kamera USB 3.0 interfésszel rendelkezik. Az adatátviteli sebessége 10-szer gyorsabb, mint az USB 2.0-ás kamerák esetén. A nagy sebességű kamera professzionális laboratóriumokhoz, kutatáshoz és egyetemi oktatáshoz ajánlott.

Mikroszkóp fejrész

Háromszemlencsés fejrész végtelen síkú akromatikus objektívekkel. A digitális képrögzítő eszközöket háromszemlencsés csőre szerelték. A szemlencse/kamera fényútválasztó gomb lehetővé teszi, hogy a fénysugarat a digitális kamerára vagy a szemlencsecsövekre irányítsa. A dioptria beállítása a bal oldali tubuson található.

Revolverfej

Öt objektív. A fényforrás központosítására egy szabad nyílás szolgál. A szabad nyílásba egy további objektív is beszerelhető az extra nagyítás eléréséhez. A revolverfej (megfigyelőtől távol eső) kialakítása helyet szabadít fel a tárgyasztal elejénél, hogy a felhasználó lássa az optikai útvonalba illesztett objektívet. A revolverfej rekeszei középen helyezkednek el az objektív és a mikroszkóp optikai tengelyének beigazításához.

Objektívek

A végtelen síkú akromatikus objektíveket kifejezetten a polarizált fény megfigyelésére tervezték: A szemkímélő optika szavatolja, hogy a kettős törés a mintáról érkezzen, ne pedig az optikai elemekről. Az objektívek a minták fedőlemez nélküli tanulmányozásához készültek.

Fókuszáló mechanizmus

A koaxiális durva- és finomélesség-állító gombok az állvány alján, kétoldalon találhatók. A felhasználó az asztalra helyezheti a kezét, és megfigyelés közben nyugodt pózt vehet fel. A fókusz gördülékenyen és erőfeszítés nélkül beállítható. A fókuszáló mechanizmus lehetővé teszi a mikroszkóp gyors beállítását a vizsgálat tárgyának megváltozását követően. Erre a célra egy durvafókusz-rögzítő gomb található a jobb oldalon. A durva feszesség a bal oldali gyűrű elforgatásával állítható.

Tárgyasztal

A tárgyasztal 360°-ban forgatható a mintának a polarizáló és az analizátor egymást keresztező tájolása esetén bekövetkező színváltozásának megtekintéséhez. A tárgyasztal forgásszög-fokozatokkal rendelkezik. A nóniuszskálával a mérések 0,1° pontossággal végezhetők. A tárgyasztal két csavarral állítható középre, mert egy anizotropikus tárgy polarizált fényben történő elemzéséhez a tárgyasztal forgásszögének a mikroszkóp optikai tengelyéhez való precíz beállítására van szükség.

Fényforrás

A 30 W-os halogén izzókat mind a visszavert, mind az áteresztett megvilágításhoz használják. A halogén izzók olyan színhőmérsékletű fényt bocsátanak ki, amely lehetővé teszi a kényelmes munkavégzést. A 30 W-os izzó elég fényes a fénymikroszkópiához és a polarizált fénymikroszkópiához használt, 4x–100x nagyítású objektívekkel történő megfigyeléshez.

Visszaverődő fényt használó megvilágítás

A világítási rendszer lehetővé teszi a Köhler-világítás beállítását. A tárgyoldali fényrekesz és az apertúra rekesz gyárilag előre központosított, további központosításra nincs szükség. Szükség esetén a rekeszek központosító csavarokkal állíthatók. A fényforrás három tengely mentén központosított. Az eltávolítható analizátor és polarizátor a polarizációs mikroszkóp technikához szükséges. A polarizátor 0–360°-ben forog, az analizátor 360°-ban forog, az analizátoron található nóniuszskála pedig pontos szögmérést tesz lehetővé. Egy sor szűrő segíthet beállítani a színvisszaadást.

Áteső fényes megvilágítás

Köhler-világítás: állítható tárgyoldali diafragma középre igazított, állítható magassággal rendelkező Abbe-kondenzor szabályozható apertúra diafragmával és forgatható segédlencsékkel. NA=1,25. A polarizáló 0–360°-ban forgatható, négy forgásszögét (0°, 90°, 180°, 270°) a skála jelölései jelzik. Az analizátor 360°-ban forog, az analizátoron található nóniuszskála pontos szögmérést tesz lehetővé.

Köhler-világítás visszavert és áteső fényben

A Köhler-világítás beállítása javítja a minta képminőségét. Ilyen világítással minden objektív esetén maximális felbontást érhet el, a látómező megvilágítása egységes lesz, a szélek elsötétedése nélkül. A vizsgálati objektum éles fókuszban van, a képhibák eltávolításra kerülnek.

A minták tanulmányozása polarizált fényben

A közbenső cső tartja meg az analizátort és a Bertrand-lencséket, illetve azon található a kompenzátorok rekesze. Az analizátor a fény útjába mozdul annak érdekében, hogy az objektumok polarizált fényben legyenek megfigyelhetők. A polarizáló és az analizátor forgásakor megváltozik a polarizációs szög. A két szűrő „0” pozícióba állításával azok egymásra merőleges helyzetbe kerülnek. A mikroszkópállvány forgatásakor a minta felülete a polarizációs szögtől függően másképp veri vissza a fényt. A Bertrand-lencsék konoszkópikus vizsgálatokhoz használhatók. A kompenzátorok úgy készültek, hogy javítsák a gyenge kettős törésű minták kontrasztját.

Tartozékok

Többféle tartozék is készült ehhez a mikroszkóphoz. Extra objektívek használhatók a legfeljebb 0,32 µm méretű objektumok tanulmányozásához. A szemlencsék kiterjesztik a mikroszkóp nagyítási tartományát. Az extra szemlencsék segítik a gyakrabban használt objektívek teljes körű kihasználását. Egy digitális kamera monitorra vetíti a mikroszkóp képét, fájlokat tárol, valamint olyan szoftverrel rendelkezik, amely valós időben rögzíti a mintán végzett méréseket. Az objektumok mérését kalibrációs tárgylemez segíti, amely egy skála vagy a kamera szoftvere segítségével szemlencsével kombinálható.

A mikroszkóp főbb jellemzői:

  • Az áttetsző és az átlátszatlan anizotropikus minták polarizált és természetes fényben való vizsgálata
  • Erőteljes, 30 W-os halogén áteresztett fény és fényvisszaverő fényforrás, amelyek fényes természetes fényt biztosítanak
  • Bertrand-lencsék konoszkópiához és ortoszkópiához, kompenzátorokhoz és Köhler-világítás áteresztett fénnyel és fényvisszaverő világítással
  • Háromszemlencsés fejrész háromszemes tubussal digitális fényképezőgép felszereléséhez 100:0 és 0:100 sugárelosztás
  • A sík-akromatikus, szemkímélő objektívek kiküszöbölik a hamis optikai hatásokat
  • A revolverfej rekeszei és a tárgyasztal kényelmesen beállíthatók
  • Forgatható, kerek tárgyasztal nóniuszskálával a precíz szögmérésért
  • Opcionális tartozékok széles választéka

A kamera főbb jellemzői:

  • 4x, 10x, 20x és 40x objektívekkel történő világos látóterű mikroszkópos megfigyelésekhez
  • 21 MP-es felbontás: kis nagyítású objektívekkel történő munkavégzés esetén a kamera segít, hogy Ön a finomabb részleteket is megláthassa
  • Maximális felbontáson a 17 képkocka/mp elegendő a fókusz beállításához
  • Csökkentett felbontáson akár 192 képkocka/mp is elérhető, így osztálytermi bemutatókhoz, mozgó minták megfigyelésére, videórögzítésre is használható – a minta mozgása késés és akadozás nélkül megfigyelhető
  • A háttérvilágításos, színes SONY Exmor CMOS érzékelő alacsony zajszintet és nagy fényérzékenységet biztosít még gyenge fényviszonyok között is. Tisztább, világosabb és színtelítettebb képeket fog kapni.
  • USB 3.0 interfész a gyors, zökkenőmentes adatátvitelhez
  • Szoftver fényképek és videók rögzítésére, szerkesztésre, külső megjelenítésre, valamint lineáris és szögmérésre

A készlet tartalma:

  • MAGUS CBF70 digitális kamera (digitális kamera, USB-kábel, telepítő CD illesztőprogramokkal és szoftverrel, felhasználói kézikönyv és garanciajegy)
  • Árambemenettel rendelkező talp, áteső fényforrás és kondenzor, fókuszáló mechanizmus, tárgyasztal és revolverfej
  • Fényvisszaverő világítás lámpaházzal
  • Háromszemlencsés fejrész
  • Közbenső cső Bertrand-lencsékkel analizátorral és kompenzátor-rekesszel
  • Kompenzátorok: λ kompenzátor, λ/4 kompenzátor, kvarc ék
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 5x/0,12 SzM 26,1 mm
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 10x/0,25 SzM 5,0 mm
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 40x/0,6 (rugós) SzM 3,98 mm
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 60x/0,7 (rugós) SzM 2,03 mm
  • 10x/20 mm szemlencse (2 db)
  • 10x/20 mm-es skálázott szemlencse. Skálaérték: 0,1 mm
  • C-csatlakozós adapter 1x
  • Imbuszkulcs
  • Tápkábel
  • Porvédő
  • Felhasználói kézikönyv és garanciajegy

Igény esetén rendelkezésre áll:

  • 16x/11 mm szemlencse (2 db)
  • 20x/11 mm szemlencse (2 db)
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 2,5x/0,07 SzM 11 mm
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 50x/0,7 (rugós) SzM 3,69 mm
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 80x/0,8 (rugós) SzM 1,25 mm
  • Végtelen síkú akromatikus objektív: PL 100x/0,85 (rugós) SzM 0,4 mm
  • Mechanikus tárgyasztal-rögzítés
  • Kalibrációs tárgylemez
Márka MAGUS
Szavatosság, év 5
EAN 5905555018546
A csomag méretei (HxSzxM):, cm 44.7x42.2x67.5
Szállítási súly, kg 12.1
Fejrész trinokuláris
Fej dőlésszöge 30°
Szemlencsecső átmérője, mm 23.2
Objektívek végtelen síkú akromatikus, szemkímélő: PL 5x/0,12 PL 10x/0,25 PL 40x/0,6 PL 60x/0,7 (*opcionális: PL 2,5x/0,07 PL 50x/0,7 PL 80x/0,8 PL 100x/0,85) 45 mm-es parfokális magasság, a minták fedőlemez nélküli vizsgálatához készült
Forgó tárgylencsefoglalat 5 objektívhez, középre állítható
Munkatávolság, mm 26,1 (5x) 5,0 (10x) 3,98 (40x) 2,03 (60x) 11 (2,5x) 3,69 (50x) 1,25 (80x) 0,4 (100x)
Tárgyasztal, mm Ø150
Szemlencse dioptriabeállítás, dioptria ±5 (a bal oldali tubuson)
Kondenzor NA 1,25 Abbe-kondenzor állítható apertúra diafragmával és forgatható lencsékkel
Diafragma állítható rekesznyílású diafragma, állítható íriszmező-diafragma
Fókusz koaxiális, durvafókusz (21 mm, 39,8 mm/kör, rögzítőgombbal és feszültségszabályozó gombbal) és finomfókusz (0,002 mm)
Fényerősség-szabályozás yes
Fényforrás típusa visszavert és áteső fény: 12 V/30 W
Üzemi hőmérséklet-tartomány, °C 5 — 35
Az összeszerelés és a telepítés nehézségi szintje bonyolult
Fényforrás elhelyezkedése két helyen
Érzékelő SONY Exmor CMOS
Színes/monokróm színes
Maximális felbontás, képpont 5280x3954
Érzékelő mérete 4/3' (17,4x13,0 mm)
Képpont méret, μm 3.3x3.3
Fényérzékenység 399 mV 1/30 mp-nél
Jel/zaj arány 0,1 mV 1/30 mp-nél
Expozíciós idő 0,1 ms – 15 mp-cel
Videófelvétel yes
Videófelvétel igen
Képformátum *.jpg, *.bmp, *.png, *.tif
Színképtartomány, nm 380—650 (beépített infravörös szűrő)
Zárszerkezet típusa elektronikus zár (ERS)
Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Windows 8/10/11 (32 vagy 64 bites), Mac OS X, Linux, 2,8 GHz-es Intel Core 2 vagy annál nagyobb teljesítményű processzor, legalább 2 GB RAM, USB 3.0 port, CD-ROM, 17'-os vagy annál nagyobb kijelző
Rögzítés típusa C-foglalat
Kamera tápellátása egyenáram, 5 V, a számítógép USB portjáról egy 12 V, 3 A adapter Peltier-elemhez
A kamera üzemi hőmérséklet-tartománya, °C -10 — 50
Üzemi páratartalom-tartomány, % 30 — 80
Típus biológiai, fény/optikai, digitális
Fúvóka Siedentopf
Nagyítás foka, x 50–600 alapkonfiguráció (*opcionális: 25–1000/1600/2000)
Szemlencsék 10х/20 10x/20 skálával (*opcionális: 16x/11 20х/11)
Tárgyasztal 360°-ban forgatható, középre igazítható, a forgásszög 1°-os fokozataival nóniuszskála 0,1° pontosságú szögméréshez
Megvilágítás halogén
Tápellátás 220±22 V, 50 Hz, váltakozóáramú hálózat
Fényszűrők visszaverődő fényű: matt, sárga, zöld, kék
Felhasználói szint gyakorlott felhasználók, szakemberek
Polarizátor áteső fényű: 0°, 90°, 180°, 270° jelölése a skálán 360°-ban forgatható visszaverődő fényű: leszerelhető
Közbenső cső beépített analizátor 0–360°-os forgathatósággal nóniuszskála 0,1° pontosságú szögméréshez Bertrand-lencsék rekesz a kompenzátorok beszereléséhez
Kompenzátor λ kompenzátor λ/4 kompenzátor kvarc ék
Használat laboratóriumi/orvosi
Vizsgálati módszer világos látótér, polarizáció
Tok/doboz/táska a készletben porvédő
Telepítés helye háromszemlencsés tubus, szemlencse helyett szemlencsecső
Videóformátum kimenet: *.wmv, *.avi, *.h264 (Windows 8 és újabb), *h265 (Windows 10 és újabb)
Szoftver MAGUS View
Kimenet USB 3.0, 5 Gb/s
Váz tömör alumínium
Szoftver-tulajdonságok képméret, fényerő, expozíciós idő
Képkockasebesség, fps (milyen felbontás mellett) 17 (5280x3954 mellett), 192 (584x438 mellett), 67 (1760x1316 mellett), 56 (2640x1976 mellett), 17 (3952x3952 mellett)
Fehéregyensúly kézi, automata
Expozíció-szabályozás kézi, automata

Jótállás 3 év (Gyártói garancia:1 év)
Ha részletfizetéssel vásárolnád meg a terméket, helyezd a kosárba, majd a fizetési módnál jelöld be Cetelem Online Áruhitelt.

MAGUS Pol D850 polarizáló digitális mikroszkóp termékünkhöz hasonló termékek

MAGUS CDF30 digitális kamera

Szállítható
319.990 Ft (251.961 Ft + ÁFA)

MAGUS Metal 630 metallográfiai mikroszkóp

Érdeklődj!
1.179.990 Ft (929.126 Ft + ÁFA)

MAGUS Lum 400 fluoreszcens mikroszkóp

Szállítható
1.999.990 Ft (1.574.795 Ft + ÁFA)

MAGUS Pol 800 polarizáló mikroszkóp

Érdeklődj!
1.449.989 Ft (1.141.724 Ft + ÁFA)

MAGUS Lum 400L fluoreszcens mikroszkóp

Szállítható
1.899.990 Ft (1.496.055 Ft + ÁFA)

MAGUS Bio V300 biológiai fordított mikroszkóp

Szállítható
1.119.990 Ft (881.882 Ft + ÁFA)

MAGUS Bio 230TL biológiai mikroszkóp

Szállítható
449.990 Ft (354.323 Ft + ÁFA)

MAGUS Stereo 9T sztereomikroszkóp

Szállítható
619.990 Ft (488.181 Ft + ÁFA)

MAGUS CDF70 digitális kamera

Szállítható
384.990 Ft (303.142 Ft + ÁFA)

MAGUS Stereo D9T digitális sztereomikroszkóp

Szállítható
769.990 Ft (606.291 Ft + ÁFA)

MAGUS CDF10 digitális kamera

Szállítható
239.991 Ft (188.969 Ft + ÁFA)

MAGUS Bio 230BL biológiai mikroszkóp

Szállítható
419.990 Ft (330.701 Ft + ÁFA)

MAGUS CDF50 digitális kamera

Szállítható
324.990 Ft (255.898 Ft + ÁFA)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.